Keuzehulp

Brandwerende loopdeuren

Wanneer u brandwerende deuren in een gebouwencomplex moet plannen, is AAproTec als deurenspecialist uw eerste adres. Wanneer het om veiligheid gaat en het er gelijktijdig esthetisch goed moet uitzien, biedt ons omvangrijke sortiment aan speciale deuren de voorgeschreven bescherming tegen gevaarlijke situaties zoals brand en rookontwikkeling.

Schade veroorzakende branden kunnen overal ontstaan – om het even of het om een industriëel gebouw gaat of om een wooncomplex. Zorg er door de inbouw van een brandwerende deur voor, dat personen worden beschermd en het ergste hen bespaard blijft.

Brandwerende loopdeuren behoren in elk goed doordacht brandveiligheidsprogramma voor gebouwen. Maar waarom zou u een AAproTec kiezen?

Heel eenvoudig: AAproTec brandwerende deuren zorgen ervoor dat, als het ernstig wordt, geen vlammen door de deur kunnen dringen. Ook de door het vuur opgewekte hitte wordt zo lang mogelijk teruggehouden. T30 bijv.   heeft betrekking op de weerstandklasse, wat concreet betekent dat zulke deuren de strenge testcriteria van EN 1634-1 minstens 30 minuten uithouden. Nadat de test met succes is afgesloten vindt de certificering van onze Brandwerende loopdeuren dan conform DIN 4102 plaats. Om ervoor te zorgen dat elke afzonderlijke brandwerende deur van ons grote sortiment bij lange levensduur de maximale prestaties blijft leveren, voeren wij strenge kwaliteitstests uit, in het kader van het QM-systeem DIN ISO 9001.

Bij zogenaamde multi-purpose deuren worden verdere tests uitgevoerd bijv. volgens DIN EN 1627 (RC), waarbij wordt getest hoe goed de deur beschermt tegen inbreuk, of volgens DIN 18095, waarmee de rookdichtheid wordt vastgesteld. Daaruit ontstaat dan een praktisch neveneffect: U investeert met een Brandwerende loopdeur in de brand- en rookbeveiliging. En u verkrijgt tegelijkertijd een probaat middel voor het afweren van ongewenste gasten.

Wanneer u niet zeker weet welke brandwerende deur het best bij uw gebouw past, adviseren wij u graag! Neem de beslissing voor technisch doorontwikkelde brandveiligheid nog vandaag en neem direct met ons contact op, zodat de planning van uw nieuwe ruimteafsluiting kan beginnen. Vanzelfsprekend organiseren wij ook de snelle en vakkundige montage.