...een moment geduld...
Snelroldeuren voor vriescel
Welkom in onze wereld
Ontdek alle snelroldeuren!
Vragen? Stel ze direct

Een snelroldeur wordt ook wel een snelloopdeur genoemd. Deze deuren zijn robuust en daarmee uitermate geschikt voor zeer intensief gebruik. Het flexibele, zachte deurblad wordt volledig uitgevoerd zonder harde elementen. Snelroldeuren worden vaak inpandig toegepast, vooral op plaatsen waar luchtverplaatsing geminimaliseerd moet worden. Bijvoorbeeld bij hoge temperatuurverschillen, strenge hygiëne-eisen of om vocht, tocht en kou buiten de deur te houden. Zo zijn snelloopdeuren zeer geschikt voor gebruik in sectoren als industrie, detailhandel, voedingsmiddelenindustrie, logistiek en in cleanrooms. Ook als buitendeur bewijzen snelroldeuren hun kracht.

Een snelroldeur laat zich het best vergelijken met een roldeur. In zeer eenvoudige bewoordingen is een snelroldeur immers een deur van stevig PVC doek voorzien van een rits, dat in een verticale rails snel naar boven en beneden wordt opgerold. De snelloopdeuren van AAproTec worden samengesteld met kwalitatief hoogwaardige materialen. De snelroldeur kan desgewenst worden voorzien van een zichtstrook of rvs railssysteem. Wie een industriële deur wenst, kiest voor een snelloopdeur als sprake is van zeer frequent gebruik. De snelroldeuren van AAproTec zijn geschikt voor minimaal 1,5 miljoen cycli.

De snelroldeuren van AAproTec zijn zo ontworpen dat ze veilig, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk zijn. Voor frequent gebruikte doorgangen, waarbij isolatie van groot belang is, biedt AAproTec een uitgebreid pakket met snelloopdeuren voor koel- en diepvriestoepassingen. Daarnaast bestaat ons aanbod uit snelloopdeuren die zeer geschikt zijn voor de voedings- en levensmiddelenindustrie. Toepassingen in deze industrie stellen hoge eisen aan de hygiëne. Deze snelloopdeuren zijn natuurlijk ook samengesteld uit kwalitatief hoogwaardig rvs. De elektrische componenten zijn uitgevoerd in tenminste IP65 en daarom geschikt voor het dagelijks reinigen.

" “ Je kan me altijd bellen voor een vraag, ik breng graag samen de juiste oplossing in kaart. “ "

Bas van de Kruisweg

Een snelroldeur onderbreekt de luchtcirculatie tussen twee ruimtes in een gebouw. Snelloopdeuren, zowel voor binnen als buitentoepassingen, verminderen de onderhoudskosten, besparen energie en reduceren geluidsoverlast. Door de hoge snelheid kan de goederenstroom binnen uw bedrijf ongehinderd doorgaan. Daarnaast staat de veiligheid van uw personeel en uw goederen centraal. De snelloopdeuren van AAproTec openen met hoge snelheid en sluiten automatisch na geopend te zijn. Zo leveren ze energiebesparing op, omdat ze onnodig energieverbruik voorkomen. Ze beschermen uw personeel tegen tocht, waardoor het arbeidsklimaat optimaal is en het ziekteverzuim vermindert. AAproTec heeft voor vrijwel elke toepassing een passende snelroldeur in het assortiment, variërend van een relatief eenvoudige en budgetvriendelijke variant tot oplossingen voor koel- of vriescellen. Alle materialen die worden toegepast zijn van een kwaliteit die u van een zwaarbelaste snelroldeur mag verwachten.

Voor de bediening van de snelloopdeur zijn diverse opties beschikbaar. Uw keuze is voor een belangrijk deel afhankelijk van de aard en de frequentie van het gebruik. In de meeste gevallen wordt gekozen voor snelloopdeuren met bewegingssensor (radar). Hierdoor opent de deur zodra bijvoorbeeld een heftruck komt aanrijden. Door de scherpe afstelling garandeert u zo een minimaal verlies van temperatuur en bespaart u energie. De automatische openings- en sluittechnologie zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst en een zo hoog mogelijke efficiëntie van het logistieke proces binnen uw bedrijf. Andere mogelijke bedieningsvormen zijn afstandsbediening, trekschakelaar of detectielus.

" “ Je kan me altijd bellen voor een vraag, ik breng graag samen de juiste oplossing in kaart. “ "

Bas van de Kruisweg

De AAproTec snelloopdeuren zijn standaard voorzien van een flexibele onderlijst met een anticrash-systeem. Hierdoor is de deur, na een onverhoopte aanrijding, eenvoudig door uzelf te herstellen. Een flexibele snelroldeur die zichzelf herstelt, zorgt natuurlijk voor bedrijfscontinuïteit maar tevens voor minimale kosten in geval van een aanrijding. Daarvoor zijn de hoogwaardige snelloopdeuren van AAproTec ontworpen met een flexibel deurblad, dat zichzelf opnieuw in de zijgeleiders plaatst als ze per ongeluk loskomen door een botsing. Dit innovatieve zelfherstel zorgt ervoor dat de snelroldeuren van AAproTec binnen enkele seconden weer operationeel zijn. Zodoende kan de goederenstroom binnen uw bedrijf snel worden hervat. De impact van een botsing op uw bedrijfsproces is zodoende minimaal.

Snelroldeuren voor binnen zijn ontwikkeld om binnen in een gebouw te worden gemonteerd. Welke snelroldeur het meest geschikt is voor uw situatie hangt van veel factoren af. In de eerste plaats de afmeting en de winddruk in de doorgang. Bij kleinere ruimtes zal de winddruk lager zijn dan tussen grote hallen of in een sluis. Snelloopdeuren voor buiten zijn een ideale oplossing voor elke buitenopening waarbij snelheid van openen belangrijk is. Deze snelloopdeuren zijn bestand tegen hoge windbelasting. Bovendien kunnen ze gecombineerd worden met een overheaddeur, voor het afsluiten buiten werktijd.

" “ Je kan me altijd bellen voor een vraag, ik breng graag samen de juiste oplossing in kaart. “ "

Bas van de Kruisweg

Vergeleken met een overheaddeur die gemiddeld met 24 centimeter per seconde opent, opent een snelroldeur met 1,5 tot 2,5 meter per seconde aanzienlijk veel sneller. Wel is de sluitsnelheid wettelijk beperkt tot 0,5 meter per seconde. De tijd dat de deur open is, is dus een stuk korter en daarmee blijft het energieverlies en mogelijke tochtklachten in de achterliggende ruimtes beperkt. Bij intern gebruik zorgt een snelroldeur ook voor een zekere mate van interne compartimentering waarbij de luchtcirculatie tussen twee ruimtes wordt onderbroken. Vooral in de levensmiddelenindustrie of bij cleanrooms is dat een vereiste.

Voor regelmatig gebruikte doorgangen, waarbij isolatie van groot belang is, biedt AAproTec een uitgebreid pakket met snelloopdeuren voor koel- en diepvriestoepassingen. Hierbij is de rol voorzien van een afdekkap en zijn de geleiders en motor verwarmd. Deze perfecte afsluiting voorkomt ijsvorming in de vriescel. Ook een dubbel doek, waartussen warme lucht circuleert, is een optie.

De kwalitatief hoogwaardige afdichting en de snelle deurcyclus van uw snelroldeuren helpen om de luchtverplaatsing van de ene zone naar de andere zone binnen uw bedrijf tot het minimum te beperken. Geconditioneerde lucht wordt binnen gehouden en (extreme) temperaturen worden buiten gehouden. Een betere klimaatregeling bespaart energie en kosten. Daarnaast is het mogelijk om een vochtige, droge, gezuiverde lucht of andere essentiële vitale productie- of opslagvereisten beter te beheren. Snelroldeuren zijn verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren en naar wens te voorzien van vensters of in sommige gevallen zelfs deur-brede zichtsecties. Voor elke toepassing heeft AAproTec snelroldeuren. De efficiënte werking en hoge stabiliteit garanderen een constante energiebesparing, tochtwering en klimaatbeheersing. Bij toepassing in de voedingsindustrie is het bovendien mogelijk een anti-knaagdieren barrière in het deurblad te verwerken.

" “ Je kan me altijd bellen voor een vraag, ik breng graag samen de juiste oplossing in kaart. “ "

Bas van de Kruisweg

Bij AAproTec staan we voor hoogwaardige toegangsoplossingen en uitstekende service. De tevredenheid van onze klanten geeft ons team  de energie om altijd de beste prestaties te leveren. Daarom presenteren we met trots enkele van onze referenties. Ontdek hoe wij een breed scala aan bedrijven helpen bij het betrouwbaar houden en verbeteren van hun toegangsoplossingen.

Copyright AAproTec 2024 | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.
VCA Gecertificeerd
Lid Nebrin
Lid Koninklijke Metaalunie
VCA Gecertificeerd
Terugbelverzoek achterlaten

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

    Naam *

    Telefoonnummer *