...een moment geduld...

Overheaddeur veiligheid is van groot belang voor onderneming en medewerkers. Voorkom ongevallen met AAproTec’s overheaddeur beveiliging. Veerbreuk-, kabelbreuk-, onderloopbeveiliging en meer. Vertrouw op kwaliteit en bescherming. Veiligheid voor alles.

Veiligheid is voor ons belangrijk bij het ontwerp, de constructie en de montage van onze overheaddeuren. Vanzelfsprekend voldoen onze overheaddeuren en geleidingssystemen aan de norm (EN13241-1) voor ‘Industriële deuren, bedrijfs- en garagedeuren en hekken’, volgens de Richtlijn Bouwproducten (CPD) en de Machinerichtlijn (MD). Tevens zijn de deuren voorzien van TUVgekeurde veiligheidscomponenten: veerbreuk- en kabelbreukbeveiliging en slappe kabelbeveiliging (schakelaar). Naast de standaard (verplichte) beveiliging bieden wij aanvullende mogelijkheden voor extra veiligheid.

Zorg voor optimale overheaddeur veiligheid met de geavanceerde beveiligingssystemen van AAproTec. Onze producten zijn uitgerust met veerbreukbeveiliging, kabelbreukbeveiliging, onderloopbeveiliging en nog veel meer, om ongelukken te voorkomen en een veilige omgeving te garanderen. Bij het ontwerpen, bouwen en installeren van onze overheaddeuren staat veiligheid voorop. Onze deuren en hun geleidingssystemen voldoen strikt aan de EN13241-1 norm voor industriële deuren, bedrijfsdeuren en garagedeuren, in lijn met de Richtlijn Bouwproducten (CPD) en de Machinerichtlijn (MD). Bovendien zijn ze uitgerust met door TUV gekeurde veiligheidscomponenten, waaronder veerbreuk- en kabelbreukbeveiliging en een beveiliging voor slappe kabels met schakelaar. Naast deze essentiële, wettelijk verplichte veiligheidsmaatregelen, biedt AAproTec extra opties voor een nog hogere graad van overheaddeur veiligheid. Ook bij geïsoleerde overheaddeuren is beveiliging mogelijk.

Wanneer een veer van het geleidingssysteem breekt ‘bijvoorbeeld aan het eind van haar levensduur’ is het mogelijk dat de overheaddeur plotseling met enorme vaart sluit. Dit kan vooral bij handbediende overheaddeuren gevaarlijke situaties opleveren. Daarom zijn deze overheaddeuren standaard voorzien van een verplichte veerbreukbeveiliging. Als u gebruik maakt van een andere bediening kan de veerbreukbeveiliging als extra optie worden gemonteerd.

In het onwaarschijnlijke geval dat één van de hefkabels van het geleidingssysteem breekt, kan tijdens het openen of sluiten van de deur een ongewenste onveilige situatie optreden. Om het risico op een kabelbreuk te verkleinen, maken wij gebruik van zesmaal overgedimensioneerde kabels. De kans op een kabelbreuk van beide kabels tegelijk is daardoor nihil. Hoewel voor onze kabels niet verplicht, adviseren wij toch een kabelbreukbeveiliging aan te laten brengen. Veiligheid gaat tenslotte voor alles.

Bij elektrisch bediende overheaddeuren kunt u een onderloopbeveiliging of een lichtgordijn laten installeren voor extra veiligheid. Bij de onderloopbeveiliging stopt de deur tijdens het sluiten als deze wordt aangeraakt en gaat direct weer open. Met het lichtgordijn is de gehele deuropening beveiligd. Zodra iets of iemand zich tijdens het sluiten in de deuropening bevindt, opent deze zich weer volautomatisch.

Wanneer de spanning op de kabel wegvalt, bijvoorbeeld als de deur bij het neergaan stagneert, zorgt een slappe kabelbeveiliging er voor dat de motor stopt. Gevaarlijke situaties worden zo voorkomen. Afhankelijk van de toegepaste bodemconsole zijn één of twee slappe kabelbeveiligingen benodigd. Indien de kabelbreukbeveiliging als bodemconsole wordt toegepast, dan is één slappe kabelbeveiliging toereikend. Bij toepassing van alle andere bodemconsoles zijn twee slappe kabelbeveiligingen noodzakelijk.

Bij het gebruik van overheaddeuren tot een hoogte van 2,50 meter (hoogte knikpunt topsectie) is vingerklembeveiliging wettelijk verplicht (CE-normering). Voor hogere overheaddeuren is vingerklembeveiliging niet verplicht, maar biedt het wel extra bescherming. Vingerklembeveiliging zit op al onze Pro-Line S40- en A40-modellen. De keuze is aan u.

" ‘’Samen doelgericht een oplossing vinden? Klik hier.’’  "

Andries van Velzen

Bij AAproTec staan we voor hoogwaardige toegangsoplossingen en uitstekende service. De tevredenheid van onze klanten geeft ons team  de energie om altijd de beste prestaties te leveren. Daarom presenteren we met trots enkele van onze referenties. Ontdek hoe wij een breed scala aan bedrijven helpen bij het betrouwbaar houden en verbeteren van hun toegangsoplossingen.

Copyright AAproTec 2024 | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.
VCA Gecertificeerd
Lid Nebrin
Lid Koninklijke Metaalunie
VCA Gecertificeerd
Terugbelverzoek achterlaten

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

  Naam *

  Telefoonnummer *

  Offerte aanvragen

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

   Naam *

   E-mailadres *

   Telefoonnummer *

   Aanvullende opmerkingen