Keuzehulp

Automatische toegangsdeuren

Een warm welkom!

Automatische toegangsdeuren zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Enerzijds geeft een automatische deur het gevoel van “een warm welkom”, anderzijds levert het u besparing van energie op, gecombineerd met vele andere pluspunten. AAproTec Goes levert deuraandrijvingen t.b.v. woningen, scholen, zorginstellingen, winkels, openbare ruimten, kortom voor iedere situatie een geschikte oplossing.

Hier vind u een selectie uit onze uitgebreide mogelijkheden voor uw automatische deur. Uiteraard staan we u graag te woord voor verdere informatie, of om samen met u tot een antwoord te komen voor iedere situatie. AAproTec onderscheidt zich door het motto: niets is standaard, we denken graag in oplossingen.

Vanaf 1 april 2013 treedt de nieuwe EN 16005 norm in werking.

De veiligheid van personen bij het gebruik van automatische deuren staat hierbij centraal. Ook voor u, de eindgebruiker/eigenaar van de automatische deur, heeft deze norm gevolgen.

Voor wie is deze norm van toepassing?

De EN 16005 is een nieuwe Europese norm en is van toepassing in alle landen die zijn aangesloten bij de ECN (Europees Comité voor Normalisatie), waaronder ook België en Nederland.

Wat houdt de nieuwe norm in?

De nieuwe norm is bepalend voor de veiligheid van personen bij het gebruik van automatische deuren voor toegang van personen, in vluchtroutes en voor automatische brand- en rookwerende deuren. Draaideuren, schuifdeuren, vouwdeuren en carrou- seldeuren die zich horizontaal bewegen dienen te voldoen aan de EN 16005 norm.

De EN 16005 norm dient te worden gevolgd voor alle nieuwe installaties geïnstalleerd vanaf 1 april 2013. Reeds geïnstalleerde deuren zijn niet aan deze nieuwe norm onderworpen, maar kunnen bij een volgende officiële onderhoudsbeurt worden geëvalueerd op veiligheidsrisico’s en waar nodig aan deze norm worden aangepast.

AAproTec informeert u graag over de mogelijkheden.